'Van script naar een geloofwaardig verhaal'

Om een script echt goed te kunnen omzetten naar beeld is een authetiek inlevingsvermogen nodig in het verhaal wat de schrijver wil vertellen. Uiteindelijk kan de kijker zich alleen identificeren met het beeld als het met empathie is gefilmd.  

Over Allard Westenbrink

Sinds 2004 actief voor o.a. NPO, SBS en Talpa

REGISSEUR VAN O.A.
Dertigers
Wat Als?
Komt Een Man Bij De Dokter
De Mannen Van Dokter Anne
Danni Lowinski
Project Orpheus
Lief Dagboek
Met Loes
Keuringdienst van Waarde

Na de Filmacademie regisseerde Allard o.a twee seizoenen van de succesvolle BNN-comedyserie ‘Bitches’ waar hij het Gouden Beeld voor de beste comedyserie 2004 voor won. Vanaf 2011 maakte hij o.a voor RTL4 het succesvolle sketschesprogramma 'Wat Als?'​ voor SBS de sketchesserie 'Komt Een Man Bij De Dokter' dat uitgroeide tot een grote hit. Tevens regisseerde hij dramaseries als 'Danni Lowinski', 'De Mannen Van Dokter Anne' en de eerste Nederlandse Fantasy dramaserie 'Project Orpheus'. 

Door Allard’s gevoel voor humor, comedytiming en natuurlijke spelregie wordt hij ook veel gevraagd voor tv-programma's als 'De Wereld Draait Door’ en ‘Keuringsdienst van Waarde’, waarvoor hij op het New York Food Film Festival de prijs voor beste korte documentaire won met een aflevering over mandarijntjes in blik en tevens werd genomineerd voor een Gouden Beeld. Naast drama werkt Allard ook als commercialregisseur. Op zijn eigen youtubkanaal  'MET LOES'​ laat hij samen met actrice Loes Schnepper in korte sketches de schrijnende kant van het leven op komische wijze zien. Het eerste filmpje ging viral en nu heeft de serie een grote schare fans om zich heen verzameld en zijn ze regelmatig te zien bij programma's als DWDD en andere tv-shows.

WAT DOET ALLARD NU
Momenteel werkt hij aan het tweede seizoen van 'Dertigers' in samenwerking met Hollands Licht voor BNN/VARA.